Menu
Your Cart

ALKALİLER

ALKALİLER
ALKALİLER

Potas Kostik

Sıvı Kostik

Payet Kostik

Hidrojen Peroksit (%50)

Boncuk Kostik

Amonyak

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için iletişim kategorisinde yer alan bilgilerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

0,00TL
Vergiler Hariç: 0,00TL

Potas Kostik

Potasyum hidroksit ya da potasyum hidrat bir kimyasal bileşik. Akkor derecede uçucu olan, 360 °C'de eriyen, suda ısı açığa çıkararak çözünen, beyaz renkte katı bir maddedir. Alkalik bir baz olan potasyum hidroksidin geniş bir kullanım alanı vardır. Endüstride arap sabunu üretiminde, pillerde elektrolit olarak ve gübre yapımında kullanılır.

Potasyum hidroksit tarımda asidik toprakların pH derecesini dengelemek alkalik yapmak amacıyla sıkça kullanılır. Ayrıca tarım ilaçlarının yapımında da kullanılır. Bunun yanında tıpta, endüstriyel kimyada da kullanılır.

Potasyum hidroksit endüstriyel kimyada geniş kullanım alanlarına sahiptir. Geri dönüşümlü kâğıtların yapımında, sıvı sabun yapımında ve birçok temizlik ürününün üretiminde potasyum hidroksitten yararlanılır.

Ayrıca veteriner hekimliğinde bazı hayvan ilaçlarının yapımında kullanılmaktadır. Potasyum hidroksit CO2 tutucudur, bu yüzden bileşikten bitkisel deneylerde yararlanılmaktadır.

Sıvı Kostik

Sodyum Hidroksit , beyaz renkli nem emici maddedir. Suda hızlıca çözülerek sabun hissi veren kaygan ve yumuşak çözelti oluşturur. İnsan dokusu ile temasında kaşındırıcı bir etkisi vardır.

Kullanım Alanları: Boncuk Kostik , kağıt , boya yapay ipek , sabun , petrol rafinerisinde ve deterjan endüstrisinde kullanılır. Tekstil sektöründe ise üründeki atıkları uzaklaştırmada ve beyazlatma da kullanılır.

Payet Kostik

Saf sodyum hidroksit, bozulma olmaksızın 318 ° C'de eriyen renksiz, kristalin bir katıdır. Suda yüksek ölçüde çözünür, etanol ve metanolde daha düşük bir çözünürlükle bulunur , ancak eter ve diğer polar olmayan çözücüler içinde çözünmez.

Sülfürik asidin hidrasyonuna benzer şekilde, katı sodyum hidroksidin suya çözülmesi , büyük miktarda ısının serbest bırakıldığı aşırı derecede ekzotermik bir reaksiyon olup, sıçrama olasılığı ile emniyet için bir tehdit oluşturmaktadır. Elde edilen solüsyon genellikle renksiz ve kokusuzdur. Diğer alkalin solüsyonlarında olduğu gibi cilt ile temasında kayganlaşır.

Sodyum hidroksit, protik asitlerle reaksiyona girerek su ve buna bağlı tuzlar üretir. Örneğin, sodyum hidroksit hidroklorik asit ile reaksiyona girdiğinde , sodyum klorür oluşur:

Hidrojen Peroksit

Renksiz, keskin kokulu berrak sıvı Oksidasyon ve hidroksilasyon reaksiyonlarında, perasetik asit, sodyum perborat, sodyum perkarbonat, kasiyum peroksit gibi organik / inorganik peroksitlerin üretiminde

Atık su arıtımında suya çözünmüş oksijen sağlamada ve suyun zehirleyici etkisinin giderilmesinde.

Antiseptik paketleme, gıda beyazlatma ve koruma, mikrobiyal kontrol, saç ürünleri ve ilaç sektöründe kullanılmaktadır.

Kağıt hamurunun ve atık kağıtların beyazlatılmasında.

Kumaş ve ham bezin ağartılmasında hidrojen peroksit kullanılır.

Yüzme havuzu temizliğinde şoklama kimyasalı, koku giderme ve atık dökülmesine karşı nehir ve lagünler de acil önlem olarak kullanışlıdır.

Boncuk Kostik

Saf sodyum hidroksit, bozulma olmaksızın 318 ° C'de eriyen renksiz, kristalin bir katıdır. Suda yüksek ölçüde çözünür, etanol ve metanolde daha düşük bir çözünürlükle bulunur , ancak eter ve diğer polar olmayan çözücüler içinde çözünmez. Sülfürik asidin hidrasyonuna benzer şekilde, katı sodyum hidroksidin suya çözülmesi , büyük miktarda ısının serbest bırakıldığı aşırı derecede ekzotermik bir reaksiyondur [12] , bu da sıçrama olasılığına bağlı olarak emniyet için bir tehdit oluşturmaktadır. Elde edilen solüsyon genellikle renksiz ve kokusuzdur.

Diğer alkalin solüsyonlarında olduğu gibi cilt ile temasında kayganlaşır. Sodyum hidroksit , aynı zamanda, yosun ve kostik soda olarak bilinir. Sodyum hidroksit, oldukça kostik bir baz ve alkali olup , proteinleri sıradan ortam sıcaklıklarında parçalayıp ciddi kimyasal yanıklara neden olabilir .

Amonyak

Amonyak, formülü NH3 olan; azot atomu ve hidrojen atomundan oluşan renksiz , keskin ve hoş olmayan kokuya sahip bir gaz bileşiğidir. OH- iyonu içermediği halde suda zayıf baz özelliği gösterir. Bir amonyak molekülü, bir azot ve üç hidrojen atomundan oluşur.

Amonyak, kovalent bağlı (ametal + ametal) bir bileşiktir. Molekülleri polar olduğundan su içinde yüksek oranda çözünür. Amonyak molekülleri kendi aralarında olduğu gibi su molekülleri ile de zayıf hidrojen bağı oluşturur. Bu nedenle suda çözünür.

Amonyak, gübre, ilaç, boya, parfüm gibi maddelerin sentezlenmesinde ilk aşamada kullanılmaktadır. Amonyak canlılar için zehirli bir maddedir, kullanılırken dikkat edilmesi gerekir. Piyasada amonyak adı altında satılan maddeler amonyağın sulu çözeltisi olan amonyum hidroksittir.